Er was eens… vader Raoul Galle.

In volle oorlogstijd (1942) werkte vader Raoul Galle bij een bierhandelaar die voor een likeurstokerij uit Zele de jenever “De Klok” verdeelde. Wellicht werden er in de rozenstreek rond Wetteren toendertijd flink wat “stoopkes” gekieperd om het verdriet van de Duitse bezetting door te spoelen.

Wat er ook van zij, Raoul zette thuis een na-de-uren-commerce op en vrij vlug kreeg hij de naam likeurstoker te zijn. In werkelijkheid versneed hij enkel de aangekochte alcohol met siropen, essences en kruiden tot hij een eigen assortiment van om en bij de dertig smaakvarianten bekwam.

Kort daarop nam vader Galle wijn, porto en andere dranken in zijn gamma op en baatte hij de zaak op zelfstandige basis verder uit.

Toen vader in 1985 overleed nam zijn jongste zoon Dirk de zaak over. Al vlug kende hij reuzesucces met zijn advokaat op grootmoeders wijze, krieken op jenever en met zijn huisgemaakte citroenjenever.

Samen met zijn echtgenote Veerle vinden we het dynamische koppel regelmatig terug op nationale evenementen zoals kerstmarkten, beurzen en allerlei andere cullinaire happenings.

In 1999 nam het bedrijf voor het eerst deel aan de NATIONALE OPENBEDRIJVENDAG, én met denderend succes. Sindsdien is De Klok elk jaar vaste deelnemer aan dit evenement, TELKENS DE EERSTE ZONDAG VAN OKTOBER.

Sinds oktober 2005 heeft het familiebedrijf het ouderlijke huis verlaten, om zich te vestigen in splinternieuwe gebouwen een 100 meter verder, aan de overkant van de straat. Daar heeft men niet alleen veel meer ruimte, maar is men ook ruimschoots voorzien op het ontvangen van groepen voor BEDRIJFSBEZOEKEN met degustaties. Men kan er tot 100 personen tegelijk ontvangen.

In juli 2009 won De Klok, via de IWSC een belangrijke wereldwijde award met hun advokaat “De Klok”, hij behaalde: SILVER MEDAL, BEST IN CLASS, waardoor hij als de beste van de wereld wordt beschouwd! Dit resultaat van het jarenlange trouw blijven aan het authentieke recept, doet natuurlijk deugd! De vele reacties uit binnen- en buitenland bleven dan ook niet uit!

Momenteel zit de derde generatie ook al deels in het familiebedrijf, zodat de voortzetting van “De Klok” verzekerd is.